Umów się na wizytę:

531 270 891

lub zostaw wiadomość

Naleśnikowa pizza

nalesnikowa-pizza-1

Mąkę, jajko, oliwę i mleko zmiksować na gładką, płynną masę (jeśli będzie za gęsta dodać odpowiednią ilość wody – najlepiej gazowanej). Usmażyć cienkie naleśniki na patelni teflonowej bez tłuszczu. Wlać ciasto naleśnikowe na patelnię i zanim się zetnie posypać pokrojoną na kawałki wędlinką. Gdy ciasto już się zetnie przełożyć na drugą stronę, aby przypiec także wędlinkę. Po chwili odwrócić z powrotem i na stronie z wędlinką położyć pokrojone warzywa i żółty ser. Smażyć do czasu, aż ser się rozpuści (można na chwilę przykryć pokrywką). Na talerzu polać ketchupem i posypać oregano.

Składniki:

  • 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 jajko
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/5 szklanki mleka 1,5% tłuszczu
  • 5 oliwek czarnych marynowanych
  • 2 plastry polędwicy z piersi kurczaka
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • ½ pomidora
  • ½ ogórka małosolnego
  • łyżka ketchupu
  • oregano

Zapamiętaj!

Kwas foliowy jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania mózgu, działa uspokajająco i pomaga radzić sobie ze stresem.