Umów się na wizytę:

531 270 891

lub zostaw wiadomość

Panierowana pierś kurczaka z ziemniaczkami i warzywami

panierowana-piers-kurczaka-z-ziemniaczkami-i-warzywami

Ziemniaki obrać i ugotować. Pierś kurczaka delikatnie rozbić, obtoczyć w jajku roztrzepanym widelcem i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie. Kukurydzę i fasolkę opłukać i odsączyć, lekko podgrzać w niewielkiej ilości wody. Na talerzu na ciepłych warzywach położyć masełko. Danie posypać koperkiem.

Składniki:

  • 3 średnie młode ziemniaki
  • 100 g mięsa z piersi kurczaka bez skóry
  • 1/3 jajka
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • łyżka bułki tartej
  • 3 łyżki fasoli czerwonej konserwowej
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • łyżeczka masła
  • koperek

Zapamiętaj!

Jedzenie zbyt dużej ilości słodyczy przyczynia się do rozwoju próchnicy, czyli powstawania dziur w zębach.