Umów się na wizytę:

531 270 891

lub zostaw wiadomość

Rybka z kalafiorem

rybka z kalafiorem 1

Ryż i kaszę ugotować. Filet oczyścić, przyprawić, posmarować oliwą i upiec w piekarniku (ok. 20 min.). Kalafior i groszek ugotować osobno. Z jogurtu, czosnku, pieprzu i oregano przygotować sos czosnkowy. Rybkę podawać z ryżem wymieszanym z kaszą i groszkiem oraz z kalafiorem. Danie polać sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 100 g fileta z morszczuka
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • łyżka ryżu białego
  • 2 łyżki kaszy gryczanej
  • kilka różyczek kalafiora (ok. 150g)
  • 3 łyżki groszku konserwowego zielonego, bez zalewy
  • ½ opakowania małego jogurtu naturalnego (ok. 75g)
  • ząbek czosnku, oregano, pieprz, przyprawa do ryby

Zapamiętaj!

Pamiętaj o ruchu, im więcej się ruszasz będziesz zdrowszy i sprawniejszy.