Umów się na wizytę:

531 270 891

lub zostaw wiadomość

Zupa krem pomidorowa z mozzarellą

zupa-krem-pomidorowa-z-mozzarella-1

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę razem z cebulką. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulkę i pomidory. Bulion zagotować z mięsem, dodać warzywa, podsmażoną cebulkę, pomidory, liścia laurowego i ziele angielskie. Gdy warzywa zmiękną wyjąć liścia laurowego i ziele, dodać koncentrat i zmiksować zupę na krem. Przyprawić pieprzem i bazylią. Na talerzu posypać tartą mozzarellą.

Składniki:

  • 2 duże pomidory
  • 80 g mięsa z piersi kurczaka bez skóry
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego 30%
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • ½ małego selera
  • ½ cebuli
  • szklanka wywaru z włoszczyzny lub bulionu z kostki warzywnej ekologicznej
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki tartej mozzarelli
  • bazylia, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie

Zapamiętaj!

Pamiętaj o ruchu, im więcej się ruszasz będziesz zdrowszy i sprawniejszy.